Bokföring

Bokföring

Idag ligger inte huvudfokuset i bokföring längre av konteringsstämplar och av att sprätta brev. Dagens teknik och den stora digitaliseringen är det mer effektivt och enklare än någonsin! Med rätt verktyg kan man uppnå stor tidsbesparing på att automatisera sin bokföring, kvittoredovisning, betalningar och fakturering genom flera olika digitala tjänster. Från att du idag kan skicka iväg betalningar via en app till din bank eller med ett klick fota sitt representationskvitto och låta automatiseringen göra jobbet åt dig. Det låter så enkelt som det låter, och du som företagare ska istället kunna fokusera på det som han är bäst på – sin huvudsakliga verksamhet. Bokföringen ska inte vara en tidstjuv, utan ska istället ge mervärde. 

Vi kan däremot inte skoja bort bokföringen eftersom att det finns många lagar och regler att förhålla sig till. Man måste ta hänsyn till bokföringslagen, inkomstskattelagen och momslagen men med rätt guidning så kan man bli både automatiserad och följa dessa lager och regler. Vi på Elite ser alltid till att det följd och varje konsult säkerställer detta så att du som företagare ska känna dig trygg, varje dag. Tillsammans skräddarsyr vi en lösning som fungerar bäst för dig, vi vill göra det så enkelt för dig som företagare som det bara går. Är du fortfarande besatt av att öppna dina kuvert och sätta in de i en pärm så börjar vi där men sakta men säkert vill vi leda in er i ett mer effekt arbetssätt, för jag lovar, alla företagare kommer att älska detta när ni väl är igång.

Förutom det dagliga arbetet som mer och mer automatiserar så har rapportering blivit mer viktig, både gentemot dig som klient men också mot myndigheterna. Man kan behövs planera sin likviditet inför en kommande investering eller kostnadsbesparing i en likviditetsrapport. Läs mer under rådgivning. Det är också viktigt att hålla sig uppdaterad inför myndigheterna, vilket har blivit ett stort bevis det senaste året när coronapandemin slagt till. Vi har nu efter detta år mycket erfarenhet av omställningsstöd och korttidsarbete och tror det har blivit en del av vårt dagliga arbete.
Förutom det så gör Skatteverket fler regelbundna kontroller och skickar frågor om bokföringen och begär underlag, ju mer som är digitaliserad man är ju snabbare går det att ta fram dessa underlag och att besvara skatteärenden har vi stor erfarenhet av och inget vi är rädda för.

Låt oss fixa din bokföring