Våra tjänster

Bokföring

Idag handlar inte bokföringen längre av konteringsstämplar och sprätta brev, det är mer effektivt och enklare idag än någonsin! Med rätt verktyg kan man uppnå stor tidsbesparing på att automatisera sin bokföring, kvittoredovisning, betalningar och fakturering genom flera olika digitala tjänster. Från att skicka iväg betalningar via en app till din bank på ett klick till att fota sitt representationskvitto och låta automatiseringen göra jobbet åt dig. Det låter så enkelt, och det ska det vara för företagaren som ska fokusera på det som han är bäst på – sin huvudsakliga verksamhet. Bokföringen ska inte vara en tidstjuv, utan ska istället ge mervärde. 

Bokslut

Förutom det dagliga arbetet med bokföringen så ska det en gång per år upprättas ett årsbokslut, oavsett om du är enskild firma eller om du bedriver ett aktiebolag med flera anställda så ska information lämnas till myndigheterna. För den lilla enskilda firman lämnar man ett förenklat årsbokslut till Skatteverket, i samband med sin deklaration. För alla aktiebolag i Sverige ska man lämna årsredovisning till Bolagsverket, det är den här tiden på året som man knyter ihop säcken för året som varit och syr ihop alla siffror till en förenklad uppställning som sedan blir offentliga handlingar. 

Deklarationer

På Skatteverkets hemsida kan man läsa om alla möjliga deklarationer som ska in, ibland kan det kännas som att man tappar bort sig och hur mycket information det en går att finna så hittar man inte rätt. Vad förväntas att lämnas in? Och när? Med vår kompetens på Elite redovisning hjälper vi företagaren vad för deklarationer som krävs för ditt företag, vi hjälper till med skatteanmälan, att planera vad som ska betalas nästa år, att beräkna och lämna in momsdeklaration, arbetsgivardeklaration på individnivå, skattefrågor och andra skatteärenden som sker med Skatteverket.

Rådgivning

I dessa tider, när bokföring effektiviseras och blir digitalt och flera automatiska flöden så växer vår roll som redovisningskonsult mer åt rådgivning än att kontera fakturor. Eftersom vi har alla verktyg och kan analysera de siffror som kommer ur en rapport kan vi också hjälpa företagarna med att läsa av de ekonomiska rapporterna för att ge företagarna det som krävs för att uppnå de målen man satt upp.

Bostadsrättsföreningar

Vi har idag samarbeten med mindre bostadsrättsföreningar lokalt och har sett ett lyckat samarbete fler år i rad. Vi kan hjälpa er bostadsrättsförening i det dagliga arbetet och effektivisera arbetssätten med digitala verktyg för att sköta löpande fakturering och hantering av betalningar. 

Löneadministration

Oavsett om du har anställda eller tar ut lön från ditt eget aktiebolag så finns det en hel del att tänka på och löneadministration är något som behöver upprätthållas kontinuerligt. Det finns en hel del att hålla koll på, och det kan ibland vara svårt att veta vad man som företagare ska ta i lön. Har du flera anställda och är arbetsgivare så är inte allt helt enkelt och du som arbetsgivare har många åtaganden mot dina anställda. Med den kompetensen vi besitter hjälper vi dig med allt kring löneadminstrationen, betala ut löner, lämna arbetsgivardeklaration på individnivå, rådgivning kring lönehantering och löneuttag, arbetsgivarintyg. Vi tillhandahåller de verktyg och program som krävs och arbetar i den mån det går digitalt.

Likvidation

Jasmine är en registrerad likvidator och kan hjälpa dig som vill avveckla ditt företag. Har du har drivit ditt företag under många år och vill avveckla, då finns det en hel del möjligheter för dig att sätta bolaget i ett så kallat karensbolag. Men det kan också vara så att företaget inte längre är aktivt och du vill slippa alla åtaganden. Mot ett fastpris kan vi hjälpa dig att avveckla ditt företag och du kan känna dig trygg att bli av med alla åtaganden.

Gillar du våra tjänster?